Sporočilo
  • EU Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da smemo namestiti takšne piškotke na vašo napravo.

    Oglejte si Direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

KAKO POSTATI SVETOVALKA ZA DOJENJE IN "POGOJI" ZA PRIDRUŽITEV?

Vprašanja

Za svetovalko za dojenje ni treba posebne izobrazbe, ampak takšno prakticiranje materinstva (oz. starševstva), ki se ujema s filozofijo LLL, poleg tega pa je obvezna lastna izkušnja dojenja, ki mora ob nastopu aplikacije potekati že najmanj 9 mesecev, dojenček pa mora biti pozneje dojen še najmanj do dopolnjenega 1 leta starosti.

 

Bodoča aplikantka mora, če je le možno, obiskovati vsaj en ciklus srečanj (4 srečanja), kjer spozna LLLI in način dela ter lahko presodi, ali bi ji takšno delo zares ustrezalo.

 

Ko aktivna svetovalka presodi, da je ta ali ona kandidatka primerna za napredovanje v aplikantko, sproži ustrezen postopek pri LLLI: jo torej priporoči naprej in ji tudi pomaga kot mentorica. Nato steče postopek aplikacije oz. šolanja, ki se zaključi s t.i. "preview". Bodoča svetovalka mora prebrati določeno literaturo (žal pretežno v angleščini), sicer pa v teku aplikacije: napiše svojo avtobiografijo, podrobneje obdela svoj porod in poporodno obdobje, opiše svoje poglede in izkušnje o dojenju, vzgoji in starševstvu, napiše "obnovo" in pokomentira prebrana dela, napiše poročilo o srečanjih, ki jih obiskuje (Listening exercise) , se seznanja s tehnikami dojenja in težavami, ki se porajajo ob dojenju, se v teku aplikacije ves čas uri v spretnosti komunikacije po telefonu in v živo in še in še… Postopek vodi mentorica iz tujine, ponavadi prek elektronske pošte.

 

Bodoča aplikantka mora, če želi postati dejavna svetovalka, postati članica LLLI International, kar pomeni, da mora plačati šolnino (skupaj 31 USD$ - za šolnino in knjigo Leaders Handbook).

Mati, ki si želi postati svetovalka za dojenje ali ki želi sodelovati pri delu LLLI skupin in na srečanjih, naj stopi v stik z najbližjo svetovalko ali naj nas obišče na naših srečanjih. Več o tem, kako postati svetovalka za dojenje, najdete na:http://www.lalecheleague.org/FAQ/leader.html

 

 

Pomembno obvestilo!

Podatki, ki so objavljeni na naših spletnih straneh, so namenjeni izključno splošnemu informiranju in ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri vašem zdravniku. Prosimo, upoštevajte, da se objavljena vsebina in informacije lahko dnevno spreminjajo in postanejo zastarele. 

Vsakršno reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno s strani uredništva in avtoric prispevkov

Vsa besedila in fotografije na tem spletnem portalu so last La Leche League Slovenija in La Leche LeagueInternational.

Fotografije iztiskanja mleka so copyright Chele Marmet, objavljene z osebnim dovoljenjem Chele Marmet.


Telefonsko svetovanje

  • Maja 069 969 856
  • Alenka 04/5741 415

  • Mateja 031/491 148