Sporočilo
  • EU Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacijo in druge funkcije. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da smemo namestiti takšne piškotke na vašo napravo.

    Oglejte si Direktivo o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

Potrebujete pomoč pri dojenju?

Polona:

Starševstvo je skok v neznano, pred porodom se mi še sanjalo ni, kako bo. Potem pa prideš z malo štručko domov in te je samo strah, kdaj bo začela jokati in kdaj se bo zbudila. Ko se sedaj spominjam tistih prvih dni, se mi zdi, da je bilo vse tako strašno naporno.

Pomoč pri dojenju


Kadar ima mati težave z dojenjem, je dobro vedeti, da je veliko težav rešljivih, če že ne v celoti, pa vsaj delno. Pogosto je res potrebno ogromno truda in potrpežljivosti, toda s pravo informacijo, s podporo, z zaupanjem vase in vztrajnostjo ste težavam lahko kos. Svetovalke pri La Leche League International (LLLI) nudimo materam informacije in podporo, vendar pa je mati tista, ki najbolje pozna svojega otroka in svojo družino. »Univerzalnega recepta« ni, kajti vsak doječi par je edinstven in funkcionira na svoj način. Zato je le mati tista, ki lahko v dani situaciji izbere najustreznejšo rešitev. Pomembno pa je, da se v težavah obrne na osebe, ki so dojenju resnično naklonjene.

Svetovalke pri LLLI nudimo telefonsko pomoč in osebno na srečanjih v Ljubljani, Radovljici, Ankaranu in Mariboru (enkrat mesečno od septembra do junija). Če nas kličete po telefonu in se ne oglasimo, pokličite ponovno čez čas. Ker delujemo izključno kot prostovoljke na svojih domačih telefonih in z obveznostmi svojih družin, vas prosimo za potrpežljivost in vztrajnost.


Pomembno - Obrazec za pomoč:

Če ste se odločili, da nas pokličete, nam bo zelo v pomoč, če boste navedli naslednje podatke:
- datum rojstva dojenčka
- gestacijska starost dojenčka ob porodu
- spol dojenčka
- dojenčkova poroda teža, najnižja teža po porodu, teža ob starosti otroka ko iščete našo pomoč
- je to vaš prvi otrok ali koliko otrok že imate in njihove starosti?
- ali imate vi kakšne zdravstvene težave, ste imeli operacije na prsih, katera zdravila ali terapije prejemate?
- ali ima dojenček kakšne zdravstvene težave, je bil operiran, katera zdravila ali terapije prejema?
- kako se vaš dojenček doji, kako pogosto?
- ali dojenček dobiva dodatek druge tekočine ali mlečne formule?
- napišite vprašanje

Pomoč pri dojenju

Alenka:

Klicala sem LLLI svetovalke in brala spletni forum - vprašanj nisem postavljala, saj sem veliko odgovorov našla že zapisanih.

Kadar ima mati težave z dojenjem, je pomembno, da ve, da obstajajo možnosti, da se obrne na profesionalno ali laično pomoč. Če se ob dojenju pojavijo kakršnekoli zagate, je dobro vedeti, da je veliko težav rešljivih, če že ne v celoti, pa vsaj delno. Pogosto je res potrebno ogromno truda in potrpežljivosti, toda s pravo informacijo, s podporo, z zaupanjem vase in vztrajnostjo ste težavam lahko kos. Svetovalke pri La Leche League International nudimo materam informacije in podporo, vendar pa je mati tista, ki najbolje pozna svojega otroka in svojo družino. »Univerzalnega recepta« ni, kajti vsak doječi par je edinstven in funkcionira na svoj način. Zato je le mati tista, ki lahko v dani situaciji izbere najustreznejšo rešitev. Pomembno pa je, da se v težavah obrne na osebe, ki so dojenju resnično naklonjene.

Telefonsko svetovanje

  • Maja 069 969 856
  • Alenka 04/5741 415

  • Mateja 031/491 148